Pe langa documentele necesare achizitiilor de terenuri si constructii, este important ca persoanele juridice straine, precum si cetatenii straini, sa cunoasca daca bunurile imobile pot fi achizitionate fara restrictii sau penru ce bunuri imobile este necesara indeplinirea unor conditii speciale.

Incepand cu data de 01.01.2012, cetatenii statelor Uniunii Europene si ai Spatiului economic european pot cumpara terenuri intarvilane in Romania in scopul stabilirii resedintei secundare. Categoria de folosinta a ternului trebuie sa fie curti constructii. Terenul poate avea constructii pe el sau poate fi fara constructii edificate.

In prezent terenurile agricole, padurile si terenurile forestiere pot fi dobandite numai de cetatenii straini membrii ai Uniunii Europene si ai Spatiului economic european care au calitatea de fermieri in statul de origine si fac dovada acestei calitati prin prezentarea certificatului de fermier emis de autoritatile statului de origine.

Constructile, fara dreptul de proprietate asupra terenului aferent, pot fi dobandite neconditionat.

In ceea ce priveste cetatenii straini din alte state decat cele ale Uniunii Europene si ale Spatiului economic european, dobandirea terenurilor in Romania prin acte inter vivos, este posibila numai pe baza de reciprocitate cu statul de origine.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Ne puteti ajuta distribuind pe :