Codul fiscal ce a intrat in vigoare la inceputul anului 2017 a adus  modificari semnificative, atat in ceea ce priveste taxele si impozitele locale, dar si contributiile sociale si obligativitatea angajatorilor de a depune declaratiile fiscale. Astfel, incepând din 2017, angajatorii care folosesc deja declarația unică 112 nu vor mai trebui să depună la Fisc și declarația 205 (cea care a luat locul fișelor fiscale).

Pana acum, informații deja declarate în formularul 112, în cursul unui an, trebuiau transmise din nou și în formularul 205, în anul următor, iar nedepunerea acestuia din urmă ducea la sancționarea cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Insa, chiar dacă de la 1 ianuarie 2017 a fost eliminată obligativitatea depunerii formularului 205, acesta tot va trebui depus de către angajatori pentru anul 2016. Astfel, declarația fiscală nu se va mai depune efectiv abia din anul 2018. Totodată, trebuie precizat că din 2018 vor fi scutiți, de asemenea, de depunerea formularului 205 plătitorii de venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, din pensii, din arendare, precum și din asocierea unei persoane fizice cu o persoană juridică plătitoare de impozit pe profit sau de tip microîntreprindere.

O altă schimbare majoră o reprezintă și suspendarea obligației depunerii declarațiilor informative 392A și 392B până la 31 decembrie 2019. Mai exact, aceste formulare trebuie completate și transmise Fiscului de către contribuabilii plătitori sau neplătitori de TVA cu o cifră de afaceri sub 220.000 de lei. Totodată, regula este valabilă și pentru declarația 393, ce trebuie depusă de către plătitorii de TVA care prestează servicii de transport internațional de persoane.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Ne puteti ajuta distribuind pe :