Firmele ar urma să fie încurajate să angajeze persoanele pe care le aduc în internship prin acordarea unei sume fixe de la stat. Concret, potrivit programului de guvernare al Executivului, pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare companiile vor primi 1.000 de euro.

Recompensarea firmelor pentru transformarea internship-urilor în contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată este una dintre măsurile pregătite de Guvernul Grindeanu pentru încurajarea încadrării tinerilor pe piața muncii. Astfel, societățile ar urma să primească 1.000 de euro din banii statului pentru fiecare persoană angajată pe perioadă nedeterminată în urma unui stagiu, însă doar cu condiția păstrării noilor salariați timp de cel puțin doi ani.

„Promovarea transformării internshipurilor în contracte de muncă permanente (contracte pe perioadă nedeterminată). Firmele primesc din partea statului 1.000 de euro per angajat pentru care internship-ul se transformă în contract de muncă pe perioadă nedeterminată (firma trebuie să mențină acel angajat minimum doi ani)”, se arată în programul de guvernare  al actualului Executiv.

Însă aceasta ar urma să fie doar una dintre măsurile pregătite pentru stimularea angajării tinerilor. Printre celelalte măsuri avute în vedere de guvernanți se mai numără:

  • stimularea tinerilor absolvenți deținători ai unei licențe de învățământ superior acreditat prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 de lei brut timp de trei ani și prin subvenționarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menținerea angajării timp de cinci ani;
  • instituirea unei prime lunare de 1.000 de lei pentru angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare pe o perioadă de maximum trei ani;
  • locurile de muncă din sectorul public vor putea fi oferite temporar tinerilor dezavantajați pentru a dobândi „abilități transferabile” în locurile de muncă din sectorul privat.

În altă ordine de idei, tinerii vor fi stimulați de Guvern să-și termine studiile cu o sumă fixă de 350 de euro.

Sursa:AvocatNet.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Ne puteti ajuta distribuind pe :