2002 – 2006 Colegiul Eudoxiu Hurmuzachii
2006 – 2009 Facultatea de Jurnalism, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
2007 – 2011 Facultate de Drept, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
2009 – 2011 Master Management Media, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
2014 – 2016 Institutul Notarial Roman, Bucuresti, Uniunea Nationala a Notarilor Publici

Iubesc profesia pe care o am si cred cu tarie ca fiecare om are dreptul la dreptate si adevar.

Ma numesc Olarean Andra-Alina. Sunt notar public in Siret si in Horodnic de Sus (Sediu secundar), circumscriptia Radauti, judetul Suceava. Indeplinesc un serviciu de interes public deservind interesele cetatenilor din circumscriptia Radauti, orasul Siret, fiind numita prin Ordin al Ministrului in urma concursului sustinut de Institutul Notarial Roman pe care l-am promovat cu succes. Iubesc profesia pe care o am si cred cu tarie ca fiecare om are dreptul la dreptate si adevar. Un notar trebuie sa fie echidistant, sa pretuiasca normele legale, dand dovada de impartialitate fata de solicitantii actului notarial. Secretul consta in aptitudinea de a ramane integru, cinstit, politicos, constiincios si pasionat.

 

Educatie si Formare profesionala

Studiile le-am urmat la renumita Universitate Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In 5 ani am absolvit Facultatea de Drept, Facultatea de Jurnalism si masterul in Management Media, toate in paralel, la forma de invatamant – Zi. Cred ca, daca esti pasionat de un lucru si esti perseverent poti sa reusesti orice visezi sa devii.
Am participat la examenul pentru a dobandi calitatea de “notar stagiar” in anul 2013, dupa o experienta ca jurist de 2 ani si 11 ani in mass-media. Din cele 2 locuri alocate pentru camera Suceava ce cuprinde si judetul Botosani, am castigat unul din ele in urma exemenelor sustinute. In anul 2014 am participat la cursurile de pregatire profesionala la Institul Notarial Roman din Bucuresti, iar in anul 2015 am facut stagiul de practica, intr-un birou notarial din Suceava, unde am fost repartizata. In perioada 14, 16 februarie 2016 am sustinut si promovat cu succes examenul de definitivat in Bucuresti, unde promovabilitatea a fost de doar 42%. Am fost numita notar public de catre Ministrul de Justitie prin Ordin in circumscriptia Radauti, orasul Siret.
Ma fascineaza procedura divorturilor internationale unde parti sunt soti cu nationalitati diferite. In astfel de situatii intervin elemente de extraneitate ce trebuie concordate, avand ca reper legislatia Uniunii Europene sau pentru sotii cu cetatenie din afara UE, toate tratatele internationale aplicabile.
Consider ca actele notariale de astazi sunt mult mai diverse si dificile datorita dezvoltarii socio-economice, ceea ce da un plus de dinamism profesiei.

Voluntariat

Am infiintat in 2011, o campanie umanitara adresata copiilor ce traiesc in familiile defavorizate ce se desfasoara anual, in preajma sarbatorilor de Craciun. Totul incepe In luna noiembrie cand merg alaturi de tineri voluntari la gradinite, scoli si licee din judetul Suceava pentru ai informa pe cei mici ca exista copii sarmani, la care Mos Craciun nu ajunge. Apoi, formam centre de colectare in fiecare institutie unde oamenii pot dona jucarii, haine, dulciuri, carti. In luna decembrie triem si facem pachete, dupa care mergem la casele familiilor cu multi copii mici. Actualizam baza de date anual cu cei in nevoie accesand informatiile din Primarie, Scoli, Biserica, Ong-uri. Campania are succes si astazi pentru ca noi efectiv mergem acasa, chiar inainte de Craciun la cei mici, iar bucuria pe care o simt cand primesc cadouri este imposibil de descris in cuvinte.

Ne puteti ajuta distribuind pe :